søndag 25. mai 2014

Dalekjole med skaut til

Heklet sommerkjole og skaut


Har endelig fått ferdig årets Dalekjole fra Dale garn. Synes årets variant var veldig kort, så jeg har valgt å lage en litt lengre variant. Denne kjolen er til en tre år gammel jente og jeg har heklet den i str 4 år. Toppen er 1 cm lengre enn i oppskriften og skjørtet er 5 cm lengre.
Jeg valgte også å hekle en liten bord nederst på toppen for å få litt bedre sømrom

Heklet bord nederst på toppen

Dalekjolen uten lommer

Jeg var litt i stuss på om jeg skulle sy på lommene for jeg slet litt med å få de fine når jeg fulgte oppskriften. Men etter å ha tilpasset oppskriften litt fikk jeg to lommer som lå flatt og fint.

Hjertelommer

Heklet Dalekjole med påsydd skjørt i Tilda stoff

En søt sommerkjole som dette må jo også ha litt tilbehør og jeg hadde veldig lyst til å sy et fint skaut som passet til. Slet litt med å finne maler på et lite skaut, så endte opp med å lage min egen.

Skaut til Dalekjolen med heklet bord

Er veldig spent på om det passer, men når jeg har fått prøvd det på den lille prinsessen tenkte jeg at jeg skulle prøve å legge oppskriften på skautet sammen med oppskriften på en liten hemmelighet ut på Ravelry. Noen som har gjort det før og som kan komme med noen tips til hvordan jeg går frem?

Denne kjolen er laget etter årets oppskrift fra Dale garn, hefte nr 297
Du kan laste ned oppskriften gratis, fra Dale garn sin hjemmeside, HER

Oppskriften på Daleskautet og en liten hjerteveske finner du HER

Ønsker du å lage fjorårets kjole, med faste skulderstropper, finner du den i hefte nr 277
Dersom du ikke har noe imot å lese oppskriften på dansk finner du oppskriften gratis hos Familejournal.dk

2 kommentarer:

  1. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt stoffet til den lilla dalekjolen som har har lagt ut bilde av på instagram? Den du har laget til din niese? Var utrolig fint! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Stoffet er kjøpt på garnbutikken i Norheimsund. Det var en restebit jeg kjøpte, så jeg vet dessverre ikke hvilket merke det er :/

      Slett