torsdag 5. mai 2016

Hvordan hekle Dalekjolen i ett stykke

Jeg har aldri skjønt hvorfor Dalekjolen skal hekles i tre deler for så å syes sammen etterpå, når det er mye enklere å hekle den i en del.

Jeg har fått en del spørsmål om hvordan jeg hekler den i ett stykke, så her kommer en liten beskrivelse av hvordan jeg gjør det.

Oppskriften kan du forøvrig laste ned gratis HER


Str 6 mnd, og 2 år:

Pluss sammen antall luftmasker som skal legges opp på forstykket og de to bakstykkene og trekk fra 1 = Antall luftmasker du skal legge opp.

Eks, 6 mnd: 55 + 28 + 28 - 1 = 110 luftmasker

Str 1 år, og 3 år:

Pluss sammen antall luftmasker som skal legges opp på forstykket og de to bakstykkene og trekk fra 2 = Antall luftmasker du skal legge opp.

Eks, 1 år: 61 + 31 +31 -2 = 121 luftmasker.


Så hekler du mønsteret som beskrevet i oppskriften, over like mange rader som du skal på forstykket, før du skal felle av til ermehull.

Vær oppmerksom på at på str 6 måneder, og str 2 år, begynner og slutter du med halv stavgruppe.

Det kan være lurt å feste på to maskemarkører som viser hvor forstykket begynner og slutter.


Nå begynner du hekle ene bakstykket. Hekle mønster over så mange stavgrupper og rader som står i oppskriften.


Hekle så skulderstroppen på bakstykket.


Så begynner du på forstykket. Tell fra maskemarkøren ant stavgrupper som skal felles av til ermehull og fest tråden. Pass på at den raden du fester tråden i, er med vrangsiden mot deg. Hekle mønster over så mange stavgrupper og rader som står i oppskriften.


Hekle på skulderstropper.


 Da er det bare det siste bakstykket igjen. Tell fra maskemarkøren ant stavgrupper som skal felles av til ermehull og fest tråden. Pass på at den raden du fester tråden i, er med vrangsiden mot deg. Hekle mønster over så mange stavgrupper og rader som står i oppskriften. Hekle på skulderstropp.


Da er det bare å feste tråder så er bærestykket klart.

Ha en strålende dag.

~ Camilla ~
1 kommentar:

  1. Jeg forstår ikke hvordan jeg skal hekle når det skal helles halv syavgrupper, for maskeantallet går jo ikke opp i 6 så er nok derfor det skal være halv staver, men skal det være færre masker mellom da før å få maskene til å gå opp eller? Jeg forstår det bare rett og slett ikke :p

    SvarSlett