mandag 29. august 2016

Bordkort, tromme

Om et par uker skal yngstemann konfirmeres. Han er en trommespillende fotballgutt, og da kaken blir en fotball, ønsket han bordkort formet som en tromme. Løsningen ble doruller.


Dette trenger du:
- Papirkutter
- Saks
- Lim/taperull
- Skalpell (du kan bruke saks dersom du ikke har)
- Dorull (1 dorull gir 3 bordkort)
- Papp
- Mønsterark
- Tråd, bånd eller papirstrimler
- Fyrstikker
- Penn

Av en dorull lager jeg 3 bordkort. Jeg deler høyden av dorullen på 3 og lager meg en pappstrimle som har denne høyden. Denne legger jeg rundt dorullen og limer den sammen, da har jeg en mal til å tegne rundt når jeg skal dele opp dorullen. Kutt så dorullen opp med en skalpell.


Tegn rundt dorullen på en pappbit, for å lage toppen/bunnen på trommen. Når du skal klippe ut sirkelen, klipper du ca en centimeter fra sirkelen du har tegnet. Du trenger ikke å være så nøye på klippingen. Klipp små hakk inn til sirkelen du har tegnet, hele veien rundt.


Ta en tapebit rundt øverst på dorullen, og brett taggene inn rundt rullen. Ønsker du å lukke bunnen også, lager du en til sirkel på samme måten.
For å spare litt tid har tar jeg heller å kutter til en liten pappstrimmel som jeg limer rundt, nederst på rullen. Dette gjør jeg for at mønsterarket skal ligge finere på trommen.
Kutt så en papirbit som er et par millimeter lavere enn høyden på dorullbiten. Denne limer du rundt midten på dorullen. Deretter limer du en taubit, et bånd eller en papirstrimmel rundt toppen og bunnen på trommen.


Så kutter du to fyrstikker til ønsket lengde for å lage trommestikker og dekorerer trommen slik du ønsker. 

Bordkort, trommeIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar