tirsdag 22. november 2016

Snowflower, heklet gulvteppe

Da er adventskalenderen ferdig, og du kan nå laste oppskriften ned som en PDF-fil i min Ravelry-butikk, gratis, til og med 10 januar. Etter det, vil den koste kr 30,-

Tusen takk for mange flotte bilder og meldinger, underveis. Det har vært utrolig kjekt å følge med på teppene dere har laget ♥

~ Camilla ~

Snowflower crochet rug
I år hadde jeg bestemt meg for å hekle et teppe til å ha under juletreet, Etter mye telling, regning og opprekking, fikk jeg et teppe som jeg ble veldig fornøyd med.

(Go to English pattern)

Som en liten førjulsgave til dere, har jeg bestemt meg for å dele oppskriften min med dere som en liten mini-CAL (crohet along) Hver søndag i advent vil jeg legge ut en liten del av oppskriften. Første del blir lagt ut 27. november og siste del blir lagt ut 18. desember.

Når CAL'en er ferdig, vil du få mulighet til å laste ned hele oppskriften gratis i min lille  Ravelry-butikk, til og med 10 januar. Etter det, vil den bli en betalt oppskrift.

Håper du vil dele dine bilder med meg, dersom du blir med å hekle dette teppe. Merk bildene dine på Instagram med #snowflowerrug, da vil jeg veldig gjerne ta en titt derom du har en åpen profil. Du kan også dele bildene dine på min Facebook-side.

Gleder meg til å hilse på dere ♥

Dette trenger du:

♥ 10-13 nøster, à 100g,  med DMC Natura Just Cotton XL (se garnalternativer under)
♥ Heklenål, 6 mm 
♥ Tykk nål
♥ Saks

Garnalternativer:

Du trenger ca 800-1100 meter av et annet garn med noenlunde samme strikkefasthet (10x10 cm = 12 masker, 17 rader)

Det er ikke så lett å finne et garnalternativ til Natura Just Cotton XL, det detter litt mellom to stoler når det gjelder norske garnleverandører. Jeg har gjort et forsøk på å finne noen gode alternativer, men gjør oppmerksom på at jeg ikke har heklet teppe selv i noen av disse alternativene.

Forslag til garnalternativer:
- To tråder med Paris, Drops<3You #5 eller Bommul-Lin fra Drops (Husk å doble garnmengden)
- Andes, Drops
- Makaroni, Trysil Garn
- Et annet alternativ kan være interiørgarnet fra Gjesdal, som selges på bl.a. Coop Obs og Spar Kjøp, men da må du muligens gå opp til 7 eller 8 mm heklenål noe som gjør at du også trenger litt mer garn.

Jeg har testheklet litt, og dobbel tråd med Drops Paris, fungerte helt utmerket. Interiørgarnet fra Gjesdal gikk greit, men det er litt tyngre å hekle med, og teppet vil nok bli litt tykkere og en del større.

Heklefasthet: 

10 x 10 cm = 12 staver x 6,5 rader

Ferdige mål:

Ca 1 meter i diameter

Hekleinfo:

Når omgangen begynner med en stav, skal den første staven erstattes med 3 lm, eller en falsk stav.
Dersom du erstatter den første staven med 3 lm avslutter du omgangen med 1 kjm i 3. lm. 

Forkortelser: 

m = maske
lm = luftmaske
kjm = kjedemaske
fm = fastmaske
st = stav
lmb = luftmaskebue
omg = omgang

Resten av oppskriften finner du HER

Ønsker dere alle en riktig god jul ♥ ♥ ♥

~ Camilla ~

12 kommentarer:

 1. For et flott teppe! Tusen takk for at du har lyst til å dele. Å for en morsom ide med mini cal'en. 😃 Gleder meg til å prøve.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du likt teppet ♥ Håper du deler et bildet av teppet ditt dersom du blir med og hekler det ☺

   Slett
 2. Takk for flott CAL. Jeg skal prøve å bli med på denne, er ikke veldig dreven på hekling men gir dette en sjanse ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det ♥ Bare send meg en mld dersom du lurer på noe, så skal jeg hjelpe så godt jeg kan ☺

   Slett
 3. Tusen takk. Gleder meg til å starte på denne.
  Sissel

  SvarSlett
 4. woi woi,det er som å lese kinesisk for meg det her...frem med hekleleksikon og pågangsmot...Hilde driver med noe hun ikke kan. Og kjempespent på om jeg får det til. Men teppet var så flott at jeg vil prøve uansett.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare send meg en mld, jeg hjelper deg gjerne ♥ Får du til de første 6 omg, klarer du resten, også ☺

   Slett
 5. Takk for fin oppskrift! Jeg synes dette teppet er så fint, og er godt i gang med det, men rekker ikke å bli ferdig før det blir et betalt mønster. Tenkte derfor å laste det ned fra Ravelry. Det som skjer da, er at jeg kommer tilbake til denne siden. Stemmer det at det skal være sånn? Jeg kan jo alltids ta skjermbilder av oppskriften, men jeg er redd det blir litt tungvint å bruke den sånn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Filen har blitt litt forsinket p.g.a. influensa, men du kan laste den ned på Ravelry nå ☺ Beklager at det tok så lang tid.

   Slett
  2. Åh, beklager at jeg masa. Jeg var bare så redd for å gå glipp av den. Tusen takk, og god bedring ❤

   Slett
 6. Så flink du er! �� Ser at jeg må følge med på alle de fine tingene du lager her �� Kom tilfeldigvis over bloggen din når jeg åpnet instagram kontoen min igjen. Hilsen naboen i nr 21 ��

  SvarSlett