mandag 26. september 2011

MARTHA COWL SCARF / HEKLET SKJERF

Datteren min ønsket seg et rundt skjerf som kan vikles rundt halsen flere ganger. Fant bildet av en kjempe fin heklehals på nettet, "Martha Cowl Skarf", men dessverre var lenken til mønsteret gått ut :( Sta som jeg er studerte jeg bildet, og heklet en hals utfra hvordan jeg tror den er heklet. Resultatet ble hvertfall bra, og Emilie er storfornøyd :)
Oppskriften på halsen / skjerfet finner du under bildet.
Hekle en luftmaske lenke på ca 150 cm, (antall lm må kunne deles på to), dann ring ved å hekle 1 kjm i første lm
1.       3 lm, *hopp over 1 lm, 1 hst  i neste lm, l lm* Gjenta fra * til * runden rund og avslutt med 1 kjm i 2. lm
2.       1 kjm om 3. lm fra forrige omg, snu arbeidet, 3 lm, 1 hst om siste lm fra forrige omg. *1 lm, 1 hst om neste lm* gjenta fra  * til * runden rundt, avslutt med 1 lm, 1 kjm i 2. lm.
Gjenta 2. omgang til arbeidet er ca 22 cm bredt. Klipp og fest tråden.

Jeg har pyntet med en blomst fra Drops design, mønsteret finner du HER

Jeg har nå blitt gjort oppmerksom på at linken til original oppskriften igjen er aktiv. Ser at jeg ikke har vært helt på bærtur :-) 
Den er på engelsk og du finner den her:
http://www.ravelry.com/patterns/library/martha-cowl-scarf

8 kommentarer:

 1. Hei! Er en litt uarfaren hekler som prøver meg her :) Hvilket garn brukte du? Sånn jeg kan lese av oppskriften så skal man i 2. omgang ikke hoppe over en lm etter en hst. Stemmer dette? Vil det ikke da bli mindre og mindre eller er det bare jeg som tenker feil?

  Hilsen Cathrine

  SvarSlett
 2. Hei.
  Du kan bruke hvilket garn du vil. Her har jeg brukt merinoull, men baby silk alpacka fra Drops blir også veldig fint :-)
  De tre første luftmaskene på 2. omg tilsvarer 1halvstav og 1luftmaske. Når du så hekler videre 1halvstav om luftmasken fra forrige omgang, så en luftmaske før du hekler en halvstav om neste luftmaske skal maskeantallet være det samme etter hver runde. Du hopper egentlig over halvstavene fra forrige omgang med 1luftmaske.
  Håper dette var til litt hjelp... Bare gi en lyd hvis ikke, så kan jeg legge ut litt mer detaljerte bilder;-)

  SvarSlett
 3. hei :) holder på å lage et sånt skjerf, men den blir bølgete :( vet du hva jeg gjør feil?

  SvarSlett
 4. Nei, det skjønner jeg ikke helt. Kan du sende meg et bilde på camilla@hverdagsmagi.com så skal jeg se på det? :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for svar. Da var første skjerf ferdig:-) Hva skjer om man hekler med enkel istedet for dobbel tråd?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Da blir det litt lettere og luftigere. Jeg har heklet ett med enkel tråd, og syntes det ble veldig deilig. Maskene blir ikke så definert som når men hekler med dobbel tråd, og skjerfet får litt stretch-effekt :)

   Slett
 6. Flott hals! Hvor mye garn går med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:-) Husker dessverre ikke hvor mange nøster med merino jeg brukte. Når jeg hekler det i Baby silk alpaca kjøper jeg inn 6 nøster, men da har jeg en del garn igjen.

   Slett