lørdag 11. februar 2012

BABYBOOTS

Kjøpte meg et hekle mønster på ravelry.com på Babyboots i høst, men mønsteret var på engelsk, og det ble aldri til at jeg satt meg ned for å finne ut hva forkortelsene betydde på norsk. Gleden var derfor stor da jeg fant de samme Babyboots'ene i boken "Eplas Jul" som jeg hadde kjøpt til min datter til jul... nå skulle det hekles. Tok med meg bok og garn på hytten forrige helg, men ble kjempeskuffet da jeg tok heklepinnen fatt. Mønsteret i boken var totalt ubrukelig for de som ikke har heklet disse skoene før. Her var det mye "ca midt på", "se det an", ikke noe maskeantall og mønsteret var ufullstendig. Tenkte at dette var en kreativ måte å unngå opphavsrettighetene til mønsteret på. Heldigvis kunne jeg laste mønsteret jeg hadde kjøpt ned til telefonen. Jeg fant en side hvor forkortelsene oversatt til norsk og satte i gang på nytt. Til tross for små feil også i dette mønsteret, fikk jeg heklet en liten Babyboot. Men var fortsatt ikke helt fornøyd. Syntes de var veldig små. Var heller ikke helt fornøyd med buen rundt tærne og hælen og overgangene mellom omgangene. Venstre og høyre sko ble heller ikke helt like i skaftet. Så da satt jeg med ned og laget ett nytt mønster med litt flere masker, mer symmetrisk såle, andre overganger og en annen måte å begynne å hekle skaftet på slik at begge skoene ble like.

Her er resultatet:


Disse er heklet med lavt skaft, men skaftet kan hekles høyere dersom det er ønskelig.

Mønsteret finner du HER

Ha en strålende helg!!!

20 kommentarer:

 1. Flinke, flinke Camilla:) dei var kjempefine!! Vi er bare hjemme i dag med syke barn, festlig;) kanskje vi kan ta en kaffeshoko i morgen om ikkje anna:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skjønningen :)Har en febersyk jente her jeg også. Tar gjerne en kopp kaffe i morgen ;)

   Slett
 2. hei camilla!!!

  Disse var bare NYDELIG!!!!!!! jeg har fått i oppgave å strikke/ hekle noe lignende til en venninne og hadde blitt SUUUPER gla om jeg kunne lånt/kjøpt mønster.. =)

  hilsen birgitte "oppe i veien"

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Takk skal du ha :) Klart du kan få mønsteret... må bare reinskrive det (Masse kulepenn skriblinger på et ark foreløbig) :P. Gi meg til i morgen, så skal jeg ha det klart ;)

   Slett
 3. Hei. Skulle gjerne hatt mønster på norsk og som du har formet til ditt:) maybodil@hotmail.com

  SvarSlett
 4. Hei. Kom over denne bloggen og synes disse tøflene er nydelige! :-) Du kunne vel ikke delt den med meg? :-)

  chewsmix@hotmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Jeg får ikke sendt e-post til den adressen du har oppgitt.

   Camilla

   Slett
  2. Kunne du sendt til silje_lund89@hotmail.com da?

   Slett
 5. Hei!
  Kom over denne bloggen etter timer med leting på oppskrift til babyboots! Kunne du delt din med meg? Jeg har så lyst å hekle disse!
  cathrine_b85@hotmail.com

  SvarSlett
 6. Hei...så fin blogg du har!
  Også så skjønne babyboots!
  Jeg hadde hvertfall blitt kjempeglad om jeg kunne fått/kjøpt/lånt mønster på norsk.
  Det er barnebarn i vente her og det hadde vært så moro å heklet disse og gitt bort til den nye babyen :)
  adr mi er i bloggen min om du skulle få lyst til å dele med deg ;)
  ha en flott pinse videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,
   Jeg finner ikke noen e-post adresse på bloggen din.

   Camilla

   Slett
 7. Disse var kjempesøte!! Kunne godt tenkt meg mønsteret, viss du vil dele:-)
  Får snart ny baby i familien og det hadde vært kjekt å gitt disse i presang.
  solaad@gmail.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Har sendt deg e-post :)

   Slett
 8. Hei Camilla de er super fine. Hadde vvært kjempe fin å lager sone sko til min lille kusine. Kan du sender monstre til meg på mail også? Tuuuuusen takk.... :)
  gerda.27@live.no

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Du finner mønsteret her :)
   http://www.hverdagsmagi.com/2012/07/mnster-pa-babyboots.html

   Slett
 9. Hei hei, flotte boots du har laget. Kan jeg få oppskriften av deg? Svigerdattera og jeg prøver oss på oppskriften du la lenke til men trøbler litt med den, mulig det er noe feil i den. Håper du vil dere oppskriften din med meg: sgolstad@online.no. På forhånd takk :) Hilsen Solveig Olstad

  SvarSlett