onsdag 8. november 2017

Midnattssol, sjal / Midnight sun shawl

Midnattssol, heklesjal / Midnight sun crochet shawl
(Scroll down for English)

Jeg har lenge hatt lyst til å designe mitt eget heklesjal. Ideene har vært mange, planene store og jeg har brukt mye tid på å finne forskjellige masker og strukturer jeg kunne tenke meg å bruke. Da jeg kom hjem fra mitt besøk hos Favoritgarner i Stockholm, med det nydelige Whirl-garnet fra Scheepjes, var jeg klar for å begynne på mitt store prosjekt. Men det ble ikke helt som jeg hadde sett for meg. fasongen ble feil, maskene var vanskelig å få til å passe sammen, og jeg holdt egentlig på å gi opp. 

Jeg bestemte meg for å begynne med blanke ark, la vekk alle planer om fancy'e masker og konsentrerte meg om å få den fasongen jeg var på jakt etter; et sjal som dekker armene godt, som ikke er for spist og som ikke er for langt nedover ryggen. Et sjal som kan brukes på fine vårdager, sommerkvelder eller i båten, for å holde varmen, som tilbehør til en fin kjole, eller rundt halsen når høsten og vinteren kommer. 

Tanken var at når fasongen var på plass, så skulle jeg begynne å leke meg med de forskjellige maskene igjen, men jeg forelsket meg helt i det enkle sjalet som sakte men sikkert hadde vokst frem. Jeg bestemte meg heller for å gi sjalet en nydelig heklekant og valget falt på kanten jeg heklet på Erigeneia sjalet. Den passet perfekt. Det enkle sjalet fikk et elegant og litt vintage preg. 

Oppskriften finner du HER

Håper den faller i smak og jeg blir veldig glad dersom du vil dele dine bilder med meg på Instagram, @hverdagsmagi ♥

---------------------------------
I've been planning to design a crochet shawl for while. I had lots of ideas, huge plans and I've spent hours searching for different stitches to use. When I finally got my hands on the beautiful yarn from Scheepjes, Whirl, after my visit to Favoritgarner, I was ready to go. But it didn't tur out the way I had planned. The shape wasn't right, the stitches wouldn't line up, and I was about 
to give up.

So I decided to start from scratch, put all my fancy stitches aside and focused on getting the shape I was aiming for; a shawl that covers the arms, that isn't too pointy and isn't too long down the back. A shawl to keep you warm a chilly spring day or on a beautiful summer evening, a shawl you can wear over a beautiful dress and a shawl to wear around your neck when fall and winter is knocking in the door.

Initially, i was going to start playing with different stitches once the shape was settled, but I fell in love with the clean and simle shawl that I  had on my hook. Instead I decided to give it a beautiful edging, like the one i made on my Erigeneia Shawl. It was a perfect match. My simple shawl now had an elegant and vintage look.

You can find the pattern HERE.

Hope you'll like it, and please share your pictures with me on Instagram,@hverdagsmagi ♥

Midnight sun shawl / Midnattssol sjal
Crochet edging, shawl / Heklekant, sjal
Midnight sun shawl / Midnattssol sjal
Midnight sun shawl / Midnattssol sjal


~ Camilla ~
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar