mandag 2. april 2018

Cottage Rug, samhekling

Cottage rug, heklet gulvteppe
(Go to English pattern)
Edit: Da er samheklingen over. Den fullstendige steg-for-steg-oppskriften kan du kjøpe på Ravelry.com

I påsken heklet jeg et gulvteppe til min datter og jeg ønsker å dele oppskriften med dere i en liten mini-CAL, samhekling. Samheklingen går over to uker, og oppskriften blir lagt ut i fire deler, her på bloggen. Datoene finner du under her.

Oppskriften er gratis i den perioden samheklingen pågår. Men jeg kommer også til å gi dere muligheten til å laste ned den fullstendige oppskriften gratis, på Ravelry.com, i vel en uke etter at samheklingen er over.

Håper dere vil være med, og at dere blir fornøyd med teppet vi skal hekle sammen ♥

Del gjerne bilder av teppet dere lager, med meg. Dere finner meg på Facebook; Hverdagsmagi, og på Instagram; @hverdagsmagi.

Jeg har også laget en Facebook gruppe for samheklingen og mine andre oppskrifter. Bli gjerne med i gruppen for å få mer informasjon, hjelp fra meg eller andre gruppemedlemmer og for å dele dine bilder med oss 😊
https://m.facebook.com/groups/2127189980860398/?source_id=396245153816022


Dette trenger du:

♥ 16-20 nøster, à 50g,  med Paris fra Drops (se garninformasjon under)
♥ Heklenål, 6 mm 
♥ Tykk nål
♥ Saks

Garninformasjon:

Teppet hekles med dobbel tråd. Hvor mye garn du trenger kommer an på om du vil hekle et ensfarget teppe, eller et teppe med flere farger. Til et ensfarget teppe trenger du 16 nøster. Dersom du ønsker å bruke flere farger kommer det an på hvordan du ønsker å gjøre fargeskiftene dine.

Teppet på bildet er heklet i tre farger, og jeg måtte ha 18 nøster for lage teppet.
 • Sprayblå 102, 2 nøster
 • Støvrosa 58, 8 nøster
 • Naturhvit 17, 8 nøster (Det holdt akkurat, så for å være på den sikre siden kan det være lurt å kjøpe 10)

Heklefasthet: 

10 x 10 cm = 12 staver x 6 rader

Ferdige mål:

Ca 96 cm i diameter


Cottage Rug, heklet gulvteppe.

4 kommentarer:

 1. Hei
  Er det ikke mulig å få kjøpt mønsteret før sammenligna begynner ? Kjenner jeg er en utolmodig person ��

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :) Jeg beklager, men oppskriften er dessverre ikke klar til å bli lagt ut for salg, enda. Nå er del 1 ferdig nedskrevet, og den blir nå testheklet før den skal legges ut. Så når dere hekler første del, testhekles andre. del, o.s.v. Men de forskjellige delene legges ut med ganske tett mellomrom, så jeg håper du blir med å hekle selv om det er et par uker til siste delen blir lagt ut ;)

   Slett
 2. har bestilt garn så gleder meg til p begynne på denne =) takk for at du deler og lager til oppskrift !! =)

  SvarSlett
 3. Denne fungerer også fint til duk :) Jeg bruker Drops Paris en tråd og krok nr 4 . Det er 5mm krok som er anbefalt for dette garnet da det kan dele seg litt, men 4mm går fint når teknikken er der. Jeg hekler også på en matte med 3 tråder i drops paris etter denne oppskriften, da bruker jeg 8mm krok, går som det suser :D

  SvarSlett